Psiholog bun Ilfov

Psiholog bun Ilfov

Psiholog bun Ilfov – Prima experiență responsabilă a vieții mele

Sunt adult doar cu numele și mi- e frică să recunosc. Dar pentru că am un buletin prin care mă legitimez și în care este trecut anul nașterii mele cred că este suficient pentru a avea pretenții că sunt adult.

Mulți adulți rămân blocați într- o emoție sau într -o suită de emoții din copilărie indiferent că acea emoție a fost trăită la 2, 3, 5 sau 10 ani.

Prin urmare, vârsta lor este aceeași cu emoția care a creat rezistența față de durere, de neputință, de apreciere sau pur și simplu de supraviețuire.

In urma nenumăratelor teste și experimente, s-a demonstrat că diferența dintre un copil și un adult este dat de prețul jucăriilor, sau altfel spus de puterea fizică.

-Da, chiar dacă ți se pare ciudat, ai putea să -ți dai voie și să-ți imaginezi copilul tău luând deciziile din perspectiva ta( adultul de azi), pentru diverse situații de zi cu zi? Ai putea rămâne uimit de creativitatea, de imaginația și de pragmatismul copilului tău.

Prin urmare, dacă te afli într -un moment din viața ta, într-una din situațiile următoare:

– ești dependent de copilul tău sau de partenerul tău

– ți -ai pus de mai multe ori întrebări despre cum apar dependențele emoționale și cum ai putea deveni independent de ele

-care sunt atasamentele tale- care sunt așteptările față de copil /copii, care sunt așteptările față de partenerul tău

– trăiești senzația că nu ești împăcat cu tine

– te întrebi cum ai putea să ți formezi noi obiceiuri sănătoase

– ești hotărât să îți identifici propriile nevoi

– te -ai decis să-ți exprimi emoțiile fara teama si sa impui limite sanatoase celor din jur

-sa ai libertatea de a decide ce este bine/rau pentru tine

Psiholog bun Ilfov

Ai putea să îți dai voie să găsești (identifici), ce ți s-ar potrivi cel mai bine în acest moment, pentru această perioadă din viața ta, din urmatoarele situații?

– să te închizi în casă și să mănânci lucruri care nu- ți fac bine

– să te plângi prietenilor de viața mizerabilă pe care o ai( victimizarea)

– să eviți emoțiile uitându -te la televizor( negarea)

sau

– să ieși și să faci sport chiar dacă nu îți place

– să mergi la un grup de dezvoltare personală sau în psihoterapie individuală pentru a îți dau voie să afli este în neregulă cu lumea din jurul tău

– să iei taurul de coarne și să scoți din dulapul cu schelete toate visele din copilărie pe care să le așterni pe hârtie, toate călătoriile pe care ți le-ai dorit în viață și nu le-ai făcut până în acest moment(nu a fost timp, nu au fost bani, nu ai avut cu cine).

– să îți stabilești bugetul și perioada foarte clară – o ieșire pentru sufletul tău!

– să-ți faci trei bilețele pe care să scrii trei destinații diferite, să așezi apoi cele trei bilețele împachetate într- o pălărie sau într- o punguță, apoi să faci o rugăciune către aspectul divin care îți este cel mai aproape și să ceri ajutorul de a alege destinația cea mai potrivită pentru tine în acest moment.

-cu bilețelul câștigător în mână începi să cauți biletele de avion îți faci rezervarea pe booking, vorbești cu agentul, plătești și go Forest!

Psiholog bun Ilfov

Dacă treci printr-un moment de depresie, de separare sau de doliu este momentul să iei o decizie!

Este necesitatea binele tău!

Psiholog bun Ilfov

Prin urmare, dacă vrei să ieși din zona în care lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori, planifică-ți o vacanță, repetând cu vocea interioară ceea ce scrie în continuare: aș putea să îmi dau voie să ies din zona de confort și să las lucrurile care nu merg așa cum mi- aș dori?

-Da!

Pentru acest lucru, ai putea să îți dai voie în acest moment și să ieși din ascunzișul minții tale care te ține limitată de prejudecățile străine sufletului tău, și să faci ceea ce ți -ai dorit poate dintotdeauna și ceea ce îți spune sufletul tău acum, doar spunându- ți „da” în interiorul ființei tale?

-Da!

Si ai putea, în interiorul ființei tale, să- ți dai voie să plece ideea de planificare și de faptul că ești singur/ă în acest moment, doar spunând da?

-Da!

Ai putea să -ți dai voie să-ți predai toate gândurile și toate emoțiile care te încearcă în acest moment pentru a te împiedica să iei decizia cea mai bună (nebunească) pentru viața ta?

-Da!

Ai putea să -ți dai voie să lași să plece toate prejudecățile și toate senzațiile din corpul tău doar spunând da și permițându- ți să respiri, relaxat și profund, aici și acum, urmărind doar inspirul și expirul?

-Da!

Doar așa vei putea descoperi că viața merge înainte, indiferent că plângi, că râzi, sau că îți dai voie să faci ceea ce n-ai mai făcut niciodată.

Doar aruncându- te și abandonându -te vieții poți începe să trăiești , să fii vie și să te observi (să te vezi din afară).

Din confortul casei tale va fi imposibil să cunoști oameni noi, să te împrietenești cu persoane de pe alte meleaguri sausă îți descoperi limitele minții și corpului tău.

Doar punându -te față în față cu necunoscutul, cu varietatea, cu destinul ai posibilitatea să îți schimbi starea.

Devin -o propriul tău creator și dă- ți voie să experimentez ceva nou, pornind de la cel mai simplu lucru: călătoria numărul 1 al vieții tale.

Ai putea să îți dai voie să pleci în această călătorie fără așteptări, pur și simplu trăind prima experiență asumată?

-Da!

Dacă ți -a plăcut acest articol ai putea citi și altele cu teme asemănătoare in sectiunea BLOG dar si pe site -ul psihologbucurești.net 

Mai multe articole

Cabinet psihologic Ilfov

Cabinet psihologic Ilfov Cabinet psihologic Ilfov – Din seria”Carti care

Dezvoltare personala Ilfov

Dezvoltare personala Ilfov Dezvoltare personala Ilfov – Violeta Popa Psihoterapeut:

Dialog client-psihoterapeut

Psihoterapeut cuplu Ilfov Dialog client-psihoterapeut despre iubire și indragostire: Psihoterapeut: Bună