Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Amânarea la adolescenți

Nehotărârea în viață

Nehotărât este cel căruia îi este greu să ia decizii pentru binele sau, așteptând ca viața( adică cei din jur), să facă pentru el ceea ce nu are chef/ nu stie/ nu poate.

Nehotărârea este starea care îți complică viața atât de mult încât o afectează și pe a celorlalte persoane din jurul tău.

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Atunci când nu știu ce vreau sau nu am chef să fac, atunci când nu știu de ce să fac sau nu un lucru, viața devine complicată, mintea preia controlul iar sufletul meu devine sclavul minții mele.
Durere, suferință, angoasă, anxietate atac de panica, depresie, gânduri negative, lipsa dorinței de a trăi.

Metaforic vorbind, când sufletul calul), devine sclavul minții mele(călărețul), șansa de a mă descoperi scade vertiginos către zero.

Minții mele nu îi pasă de corpul meu, de sufletul meu, prin urmare va duce calul prin cele mai neplăcute și mai periculoase locuri posibile.

Amintește- ți poveștile și legendele populare, în care calul este cel care duce eroul la destinație pentru că călărețul știe destinația.
Știe destinația pentru că are o miză.
Care crezi ca este miza lui?
Să salveze pe Ileana Cosanzeana, să-și salveze tatăl sau împărăția.

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Cu toata cunoașterea care mă inconjoară, rezultatele mele( planurile vietii mele), sunt insuficiente pentru că cei din jur nu fac, mama/tata/ prietena/prietenul nu mă înțelege, pentru că viața este nedreaptă cu mine, pentru că părinții mei nu sunt cei pe care mi-i doresc, pentru că…

Viața îmi cere să iau decizii permanent iar eu pentru că nu știu ce se va întâmpla, pentru că nu știu dacă merită (dorințele mi se împlinesc imediat când fac urat), nu știu ce înseamnă binele sau răul meu. amân cât pot mult să mă implic în viața mea. Deja e aglomerație în viața mea, fiecare făcându-mi servicii cerute sau necerute.

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Așa se instalează lenea, lipsa motivației (oricum face mama/tata), de a-mi trăi propria viața, cu valori si reguli proprii.
Ajung la un moment dat la regrete, judecând sau criticând pe cei care m-au”adus” în situația de față.
Devin așadar agitat, arogant, lipsit de respect, nepăsător față de cei din jur, față de lucrurile pe care le am, nimic nu mă mulțumește, nimic nu merită efortul.
Pentru că mediul în care trăiesc este același, în care doar primesc, nu știu să fac altceva nici când am 10, 15, 20 ani. Continui linia( indolența și nesimțirea) pe care am fost pus din prea multă grijă și iubire.

Prin urmare, pentru mine este normal să primesc permanenta pentru că eu nu știu/nu am fost învățat să iau hotărâri pentru mine, pentru evoluția mea. Totdeauna a fost și este cineva care mă păzește, care ia decizii în locul meu face în locul și de cele mai multe ori, vorbește în locul meu.

Cabinet psihologic adolescenti Ilfov

Eu sunt un veșnic „copil” care așteaptă, căruia i se face, care nu trebuie să se deranjeze din somnul ignoranței. Iți amintesc aici o veche și actuală în același timp expresie din secolul al XVIII-lea, a celebrului pictor Francisco Goya.
„Somnul rațiunii naște monștri”, expresie pe care o putem traduce în această situație ca: „somnul ignoranței naște demoni”.

Adolescentule, care sunt demonii tăi?

De ce le mai multe ori am regretat că nu am luat decizia înainte de a se desfășura acțiunea pentru că sunt convinsă că aș fi avut o „mână” mai bună.
Întrebări pentru tine

Ce implică hotărârea pentru tine ?
Ce faci când ești o persoană nehotărâtă și ai de-a face cu o altă persoană nehotărâta?

Nehotărârea face ca oportunitățile să treaca pe langa tine fara ca sa le vezi.
Nehotararea te întârzie în a lua decizia și de a face ceva concret pentru tine ca ființă umană.

Nehotărârea omoară din fașă orice scop, orice vis, orice posibil rezultat, orice acțiune.

Dacă vrei să găsești ceva anume în această viață, află întâi ce înseamnă acel ceva.”

Dacă ti- plăcut acest articol, poți citi și Viata de mama. In cautarea unui sens.

Mai multe articole

Cabinet psihologic Ilfov

Cabinet psihologic Ilfov Cabinet psihologic Ilfov – Din seria”Carti care

Dezvoltare personala Ilfov

Dezvoltare personala Ilfov Dezvoltare personala Ilfov – Violeta Popa Psihoterapeut:

Dialog client-psihoterapeut

Psihoterapeut cuplu Ilfov Dialog client-psihoterapeut despre iubire și indragostire: Psihoterapeut: Bună