WEBINAR LIVE

Ce este iubirea?

Michel de Montaigne: „Cel mai mare lucru din lume este sa stii sa-ti apartii singur”.

Ce este iubirea ?

Daca te nasti din iubire ai sansa sa-ti atingi potentialul. 

Daca ai norocul sa traiesti intr-o familie in care se manifesta iubirea, tot ceea ce atingi si simti va purta vibratia iubirii. Aceasta va face ca gandurile tale sa fie pozitive si empatice. 

Daca vei invata din iubire vei deveni pasiunea a ceea ce faci. 

Daca vei adormi cu iubire in suflet, somnul tau va fi profund si odihnitor. 

Dumnezeu este iubire, pentru ca atunci cand ne deschidem catre iubire ii facem loc Lui Dumnezeu Insusi in sufletul nostru. 

Ca sa traiesti iubirea este necesar sa lasi egoul sa plece. Daca traiesti in ego iubirea pleaca, pentru ca iubirea si egoul se exclud reciproc. 

Iubirea inseamna sa uiti de tine, pentru ca atunci cand uititi de tine ai acces la sinele tau. 

Iubirea dezvolta noi emotii, noi caractere.

Iubirea este legatura ta cu tine si cu toti cei din jurul tau.

Ce nu este iubirea? 

Fiinta umana isi doreste iubirea, dar se indeparteaza de ea, pentru ca ii este frica. Cand obiectul iubirii se apropie se teme ca nu merita, pentru ca astepta permanent ca celalalt sa ii implineasca nevoile.  Faci pentru celalalt ce iti doresti pentru tine, in ideea ca celalalt va observa cat de mult il iubesti. Daca nu va observa vei putea sa reprosezi ca l-ai pus mai presus de tine.  Acest cerc vicios te mentine in propriile scenarii. Astfel, fiecare isi face din propriile problemele inchipuite motive de apropiere pentru a-si umple singuratatea nesanatoasa. Explicatia este simpla eu iti dau ce am mai bun (ce cred ca am mai bun) si o data cu aceasta iti dau si toate responsabilitatile pentru toata nefericirea mea si pentru toate neimplinirile mele. 

Iubirea nu inseamna nevoie.

Iubirea nu este schimb.

Iubirea nu are nevoie de paza.

Iubirea nu e gelozie.

Iubirea nu este frica.

Iubirea nu asteapta nimic in schimb. Prin urmare atunci cand suferi ca nu esti iubit inseamna ca nu ai cunoscut iubirea cu adevarat.

Aceasta relatie se rupe atunci cand unul mai constient decat celalalt intreaba: ,,Ti-am cerut eu aceasta? Nevoile mele erau cu totul altele, dar pentru ca tu nu m-ai intrebat nici eu nu am stiut sa le exprim.”

 

De ce avem nevoie de iubire?

Iubirea este esentiala, pentru ca da sens viietii omului. Asa de mult are nevoie omul de un sens pentru viata sa, incat isi doreste lucrurile cele mai imposibile. Cu cat dorinta de a avea un obirect sau de a face ceva este mai mare cu atat sensul vietii se contureaza mai bine. Astfel, omul simte ca traieste.  

Iubirea ne intareste sistemul imunitar. Prin conexiunea si comuniunea sufleteasca omul capata valoarea de a fi fiinta spirituala. 

Din perspectiva spirituala, Dumenezeu este iubirea. Dumnezeu ne iubeste fie ca ii raspundem sau nu cu iubire.

Cum ar fi daca Dumnezeu ti-ar conditiona iubirea sa de iubirea ta? Ai muri in urmatoarea clipa. 

 

Acest webinar

NU se adreseaza persoanelor care sunt suficiente in relatia lor, care se considera perfecti ca persoana, care cred ca intotdeauna au dreptate, care sunt pentru ceilalti si prieten si parinte si psiholog, care sunt rigide la schimbare, care considera ca pot sa dispuna oricand si oricum de partenerul sau si sa-si permita orice in ideea ca sunt perfecti. 

Cum inveti sa iubesti?

  1. Iti alegi un timp si un loc in care te simti in siguranta. Cu ajutorul celui din fata ta incepi sa te uiti in interiorul tau cu mult curaj pentru a scoate de acolo: vina, rusinea, frica, furia, tristetea, invidia, mandria.
  2. Incepi sa lucrezi cu fiecare emotie in parte. 
  3. Sarbatoresti fiecare reusita oricat de mica este.
  4. Continui procesul de purificare a mintii tale. 
  5. Incepi sa descoperi cum te apropi de iubirea de sine. Abia cand incepi sa te iubesti pe tine, poti sa iubesti pe celalalt.
 

Cu Ghidarea Potrivită Oricine Poate avea un nou start in viata

Ma numesc Violeta Popa si sunt psihoterapeut, coach si trainer. Lucrez constant cu cupluri, adulti precum si cu copii si adolescenti in diverse programe educationale. Toata munca mea are ca scop dezvoltarea personala care implica autocunoastere si constientizare pentru a atinge nivelul cel mai bun din ceea ce pot fi. Facultatea de psihologie am absolvit-o in 2001, timp in care am realizat o cercetare in domeniul psihologiei sportive in colaborare cu specialisti din germania, iar in 2005 am obtinut primele rezultate in cadrul CSA Steaua Bucuresti (Cupa Challenge Cup) precum si in proiectele cu adolescentii. In ultimii 15 ani am dezvoltat cursuri, seminarii, tabere si workshopuri in domeniul dezvoltarii personale si evenimente de parenting pentru adulti si copii. Realizarea acestui an este publicarea in luna mai a primei mele carti ,,Agenda vindecarii”, carte care este un cumul de informatii adunate din miile de ore de terapie. Este in curs de aparitie Agenda pentru parinti.