Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Dezvoltare personala adolescenți Ilfov

Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Dezvoltare personala adolescenti Ilfov – Dependenta la adolescent

Psihoterapeut: Buna ziua, cum va pot ajuta astazi?

Pacient adolescent: Buna ziua, ma confrunt cu o problema de dependenta si nu stiu cum sa o gestionez.

Psihoterapeut

: Descrieti-mi mai mult despre aceasta dependenta.

Pacient adolescent: Imi petrec majoritatea timpului pe retelele sociale si jocuri online. Nu pot sa ma opresc si simt nevoia sa fiu mereu conectat.

Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Psihoterapeut: Inteleg. Aceasta este o problema comuna printre adolescenti. Ati incercat sa reduceti timpul petrecut pe aceste platforme?

Pacient adolescent: Da, am incercat, dar mereu ma simt atrasi sa revin.

Psihoterapeut: Ati incercat sa identificati cauzele acestei dependente? Ce va face sa va simtiti atras spre aceste platforme?

Pacient adolescent: Nu sunt sigur, poate plictiseala sau dorinta de a fi in contact cu prietenii mei.
Psihoterapeut: Este important sa intelegem motivul din spatele acestei dependente, pentru a putea gasi o solutie.
 Ce alte activitati va plac sa faceti in afara de a sta pe retelele sociale si jocurile online?
Pacient adolescent: Imi place sa citesc si sa ma joc cu animalele mele de companie.
Psihoterapeut: Aceste activitati va aduc bucurie si va ajuta sa va relaxati. Ati incercat sa le faceti mai mult in loc sa stati pe retelele sociale si jocurile online?
Pacient adolescent: Nu prea, dar cred ca as putea incerca.
Psihoterapeut: Este important sa gasim modalitati alternative de a petrece timpul si de a reduce timpul petrecut pe retelele sociale si jocurile online. Ce alte strategii ati putea incerca?
Pacient adolescent: Poate as putea merge la sala de sport sau sa ma inscriu intr-un club de hobby-uri.
Psihoterapeut: Acestea sunt niste idei grozave. Este important sa gasiti activitati care va plac si care va ajuta sa va simtiti bine, pentru a reduce dorinta de a petrece timpul pe retelele sociale si jocurile online.
Pacient adolescent: Da, simt ca trebuie sa fac ceva sa scap de aceasta dependenta.
Psihoterapeut: Este important sa stiti ca nu sunteti singur. Multi adolescenti se confrunta cu aceasta problema si este posibil sa fie nevoie de ajutor suplimentar, cum ar fi consilierea sau terapia.

Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Pacient adolescent: Da, cred ca as vrea sa incerc terapia.
Psihoterapeut: Excelent, terapia poate fi de mare ajutor pentru a intelege cauzele dependentei si pentru a gasi modalitati de a o depasi. Vom lucra impreuna pentru a dezvolta un plan de actiune care sa va ajute sa va simtiti mai bine si sa reduceti timpul petrecut pe retelele sociale si jocurile online.
Pacient adolescent: Multumesc, simt ca acum am un sens mai bun al a ceea ce trebuie sa fac pentru a depasi aceasta dependenta.
Psihoterapeut: Excelent, ma bucur sa aud asta. Este important sa stiti ca terapia poate fi un proces lung si uneori dificil, dar poate aduce schimbari pozitive si durabile in viata dumneavoastra. Vom lucra impreuna pentru a va ajuta sa descoperiti mai multe despre dumneavoastra si sa gasiti modalitati de a va atinge obiectivele.
In timpul terapiei, vom explora mai multe despre dependenta dumneavoastra si vom identifica strategii suplimentare pentru a reduce dorinta de a petrece timpul pe retelele sociale si jocurile online. Vom lucra si cu familia dumneavoastra pentru a le oferi sprijinul si ajutorul necesar pentru a va ajuta sa va depasiti dependenta.
Prin intermediul terapiei, vom lucra cu familia dumneavoastra pentru a dezvolta un plan de actiune, care sa va ajute sa va simtiti mai bine si sa va bucurati mai mult de viata. Vom identifica modalitati de a petrece mai mult timp impreuna si de a construi o legatura puternica si sanatoasa intre dumneavoastra si membrii familiei.
Dupa cateva luni de terapie, veti observa o imbunatatire semnificativa in starea dumneavoastra si in relatia cu familia dumneavoastra. Veti petrece mai mult timp impreuna si veti gasi noi modalitati de a va bucura de viata, fara sa va simtiti dependenti de retelele sociale si jocurile online.

Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Ma bucur sa vad ca sunteti dispus sa faceti schimbari si sa va depasiti dependenta.
Cu terapia si sprijinul familiei dumneavoastra, sunt sigur ca veti putea gasi bucurie si fericire in viata dumneavoastra.
Psihoterapeut: Inteleg ca despartirea de iubita dumneavoastra este o sursa de stres si ca va simtiti depresiv. Este important sa va dati seama ca aceste sentimente sunt comune in urma unei despartiri si ca este normal sa treceti prin aceasta perioada dificila.
In timpul terapiei, vom explora mai multe despre sentimentele dumneavoastra si vom identifica modalitati de a va gestiona mai bine emotiile si de a face fata stresului si anxietatii.
Vom examina, de asemenea, credintele si valorile dumneavoastra si vom identifica cum acestea pot afecta relatia cu iubita dumneavoastra si cu alte persoane importante din viata dumneavoastra.
In plus,vom examina stilul de atasament si vom explora cum acesta poate afecta modul in care interactionati cu alte persoane.
Vom identifica modalitati de a dezvolta un stil de atasament mai sanatos si de a construi relatii mai pozitive si mai durabile cu persoanele din viata dumneavoastra.
Este important sa intelegem ca procesul de vindecare poate fi unul lent si ca nu exista o solutie magica pentru a depasi depresia si stresul legate de despartire.
Cu toate acestea, prin intermediul terapiei, vom lucra impreuna pentru a va ajuta sa va simtiti mai bine si sa gasiti modalitati de a face fata cu succes provocarilor din viata dumneavoastra.
Dezvoltare personala adolescenti Ilfov

Cu sprijinul si ajutorul terapeutic, sunt sigur ca veti putea depasi aceasta perioada dificila si ca veti reusi sa gasiti bucurie si fericire in viata dumneavoastra.

Daca ti-a placut acest articol, poti citi si Dezvoltaarea personala

Ne puteti vizita si pe Psiholog Bucuresti

Mai multe articole

Cabinet psihologic Ilfov

Cabinet psihologic Ilfov Cabinet psihologic Ilfov – Din seria”Carti care

Dezvoltare personala Ilfov

Dezvoltare personala Ilfov Dezvoltare personala Ilfov – Violeta Popa Psihoterapeut: